ראשי ההיסטוריה של השוקולד
ההיסטוריה של השוקולד
במשך אלפי שנים הוקסמה האנושות כולה מתופעה המכונה שוקולד, מאכל התאווה. הסוד הטעים של השוקולד, נגלה לפני 2,000 שנים ביערות הגשמים הטרופיים שבאמריקה- זרעי עץ הקקאו, לאחר שטוחנים אותם ניתן לייצר מהם שוקולד. שממנו אנו מיצרים את הזרים המתוקים. 
הקקאו שימש כמשקה המלכים של שבטי המאיה ושל האצטקים.מקום מושבם היה באזור המכונה כיום דרום מקסיקו, בית הגידול הטבעי של עצי הקקאו. המאיה, שהכינו מהפולים משקה שכונה "צ'וקואטל" (Xocoatle ) ייחסו לו תכונות מרפא ותכונות מאגיות. בשל ערכם הרב שימשו הפולים כמטבעות לתשלום.
על פי המיתולוגיה האצטקית, הובאו זרעי הקקאו מגן עדן על ידי האל קצלקואטל (Quetzalcóatl) שגורש בשל כך על ידי האלים האחרים. על פי האמונה, פירותיו של העץ מביאים כוח וחוכמה. זאת הסיבה שהוענק לעץ הקקאו את השם המדעי Theobroma, שפירושו "מתנת האלים" בלטינית. הכוהנים האצטקים היו מעלים כמנחה לאלים את המשקה ולוחמים לגמו ממנו לפני קרב. מספר חוקרים גורסים כי האצטקים כינו את המשקה בשם chocolatl וממילה זו נובע השם chocolate. סברה אחרת גורסת כי מקור המילה בהכלאה של מילה מאחת השפות האטצקיות (cacahuatl; "מים מרים") עם מילה בשפת המאיה (chocol haa ; "מים חמים").
הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטז, שלקח עימו פולי קקאו בחזרה לספרד כמתנה למלך קרלוס החמישי לאחר שהבחין שהמקומיים מתייחסים לפולים אלו כבעלי ערך רב. אולם רק קרוב למאה שנים לאחר מכן, מגלה הארצות הרננדו דה סוטו הכיר לאירופאים את פרי עץ הקקאו באופן מעמיק יותר. המשלוח הראשון המתועד של פולי קקאו לאירופה היה בשנת 1585. כשהספרדים לקחו עימם קקאו הביתה, הם שידרגו את טעמו של השוקולד מחריף-מריר לטעמים שונים ומגוונים כאשר הוסיפו סוכר, קינמון ותבלינים אחרים.
הם הצליחו לשמור על מתכון השוקולד החדש בסוד למשך מאה שנים עד ששאר אירופה גילתה מה היא החמיצה. שוקולד ממותק הפך בין לילה ללהיט בכל היבשת. בשלב זה עדיין שימשו פולי הקקאו למשקה בלבד, במאה ה־17 נחשב משקה הקקאו למצרך מותרות בקרב האירופאים. האירופאים סיגלו לעצמם מנהגים שהלכו יד ביד עם שתיית שוקולד. אפילו ייצרו כלי הגשה מיוחדים להגשת השוקולד, כמובן שרק בני המעמד הגבוה יכלו להתפנק עם רכישותיהם כסמל לעושר וכוח.
בשנת 1828, הולנדי בשם קונרד ון הוטן המציא שיטה להוציא את השומן מתוך פולי הקקאו וליצור אבקת קקאו וחמאת קקאו. תהליך זה אפשר את יצור טבליות השוקולד המודרניות. ככל הידוע, האנגלי ג'וזף פריי ב־1847 היה הראשון שיצר שוקולד למאכל. דניאל פטר, יצרן דברי מתיקה שווייצרי, הצטרף אל עסק השוקולד של אביו והחל לערוך ניסויים בהוספת חלב אל תוך השוקולד. ב־1875 הוא שיווק את שוקולד החלב הראשון, לאחר שנעזר בפיתוח תהליך יצירת אבקת החלב של הנרי נסטלה. רודולף לינט השווייצרי המציא את תהליך החימום והערבול של התערובת שאפשר יצירת מרקם חלק ואחיד של ממתק השוקולד.
 
 


ברוכים הבאים לאתר בית מתוקולדה, נעמי ויוסי שטיין מאחלים לכם עוד המון ימים מתוקים


ניתן לקבל את כל הזרים והסידורים משוקולד בהכשר בד"צ






                                                                                                      מתוקולדה- החברה הגדולה בצפון לעיצוב ויצור זרים מתוקים.|

                                                  זר מתוק לכל אירוע!משלוחים מהיום להיום, מעתלית צפונה.

              זרים מתוקים!זרי שוקולד!זרים משוקולד!!זר מתוק!זר ממתקים! מתנות ליולדת! זר מתוק בחיפה!זר פרלינים!